14. SIJENJA 2013. 12:31h

210 RALICA NA ULICAMA U Zagreb na terenu sve ekipe za čišćenje snijega

Snow ploughs attempt to clear First Avenue after a blizzard hit the northeastern United States dumping in some places up to 29 inches of snow in New York City on December 27, 2010.    UPI/John Angelillo

Foto

Zagreb
0

Tekst

U Zagrebu 210 ekipa čisti zagrebačke prometnice, a količine soli dostatne su da se odgovori na trenutačni snježni val, rekao je za Hinu voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Alen Gospočić.

Gospočić je kazao da 210 ekipa na terenu čisti sve prioritetne od vitalnog interesa za grad, od javnih gradskih prometnica, mostova, vijadukta i nadvožnjaka i prilaza ključnim institucijama grada. Naglasio je da za sada u zimskoj službi raspolažu dodatnom količinom soli da odgovore na snježni val.

"Nadamo se prestanku oborina i da ćemo u kratkom vremenu očistiti grad", rekao je dodavši da će se boriti sa snijegom sve dok ne stane.

Građane Zagreba zamolio je za strpljenje rekavši da će gradska zimska služba doći u sve ulice u gradu i dati svoj maksimum kako bi grad normalno funkcionirao.

Iz podružnice Čistoće Zagrebačkog holdinga ističu da su trentačno u gradu sve ekipe na terenu i svi raspoloživi strojevi, koji su na prioritetnim gradskim područjima - centar grada, pješačke zone, Trg bana Josipa Jelačića i Glavni kolodvor te sve gradske stube.

"Konstatno se radi i čisti, bez obzira na snijeg koji trenutačno pada", naglašavaju iz Čistoće.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) javljaju kako su zbog zimskih uvjeta na cestama privremeno obustavljene autobusne linije 104, 105, 128, 129B, 131,135, 139, 142, 150, 201 i 233.

Skraćeno voze autobusne linije 124 (Črnomerec - Gornji Stenjevec) do Karažnika, 126 (Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić) do Gornje Kustošije, 127 (Črnomerec - Mikulići) do Vaupotićeve, 130 (Črnomerec - Borčec) do Gajnica, 164 (Savski most - Horvati) do "starog okretišta", 203 (Svetice - Vinec - Krematorij) do Vineca i linija 205 (Dubrava - Bidrovec) do Markuševca.

Zbog zimskih uvjeta na djelovima trasa tramvajskih linija tramvaji linija 5 i 17 prometuju skraćeno do Savskog mosta, dok tramvaji linija 6 i 8 voze preusmjereno do Heinzelove, 7 od Autobusnog kolodvora Ulicom grada Vukovara te Savskom cestom do Savskog mosta do kuda voze skraćeno i tramvaji linije 14, ističu iz ZET-a.

Snijeg i dalje pada, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) u 7 sati na mjernoj postaji u Zračnoj luci Zagreb izmjereno je 40 centimetara snijega, a na mjernim postajama Grič i Maksimir 37 centimetara.

(Hina)
 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!