11. RUJNA 2012. 17:56h

Will i Kate na turneji po Aziji da poprave ugled kraljevske obitelji

Foto

Trach
0

Tekst

Princ William i supruga mu Catherine počeli su u utorak u Singapuru veliku turneju po Aziji i zemljama u Tihom oceanu u čast 60. obljetnice vladavine kraljice Elizabete II., u kojoj će prigodi Kate održati svoj prvi službeni govor izvan domovine.

Princ i vojvotkinja od Cambridgea koji su u bivšu britansku koloniju stigli u ranim poslijepodnevnim satima, ostat će u gradu-državi do četvrtka, gdje će održati niz službenih susreta, a na jednom od njih će se princu uručiti orhideja "Lady Di", nazvana u čast princeze Diane, Williamove majke poginule u automobilskoj nesreći u Parizu prije petnaest godina, nedugo nakon njezine smrti, te još dvije koje nose njegovo i ime njegove supruge.

Princeza Diana je planirala posjetiti Singapur, ali taj plan nije uspjela ostvariti.

Mladi par koji se u travnju 2011. vjenčao pred dvije milijarde televizijskih gledatelja, dolazi u Aziju i Pacifik kao izaslanik kraljice Elizabete II., prinčeve bake, kako bi zastupao monarhiju u povodu obilježavanja njezina dijamantnog jubileja, šezdesete obljetnice vladavine.

William i Kate su kraljičini izaslanici zbog njezine poodmakle dobi (86 joj je godina) i teško može posjetiti sve bivše britanske kolonije Commonwealtha.

No putovanje "Willa i Kate" omogućit će kraljevskoj obitelji i da popravi ugled narušen zbog nedavnih skandala.

Turneja će usto omogućiti kraljevskom paru da dovrši pripreme za eventualno preuzimanje krune, a vojvotkinja će napose svoj prvi službeni govor izvan domovine održati u ustanovi za palijativnu skrb u Maleziji, na drugoj postaji putovanja, gdje će boraviti od četvrtka do subote.

Putovanje će nastaviti u dvjema pacifičkim državicama, članicama Commonwealtha: na Salomonskim otocima, od nedjelje do utorka idućeg tjedna, i u Tuvaluu, gdje će biti u srijedu 19. rujna.

Catherine je nedavno otkrila da njezin suprug za tu prigodu "vježba lokalne plesove", kojima će prisustovati na ovom zanimljivom putovanju. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna itum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu itum, proelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonaelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveuilina profesorica, lanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojinice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebakog holdinga inila se kao idealna osoba za tu politiku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pria o svom ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ija je lanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dunosti.

  • Intervju: Mirna itum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vie od 6 milijuna puta!