ISPITALI SMO

11. LIPNJA 2009. 20:00h

Poznati čuli za Tijelovo, ali ne znaju što znači

Tekst

Što je to Tijelovo i što ono predstavlja katolicima, odnosno kršćanima, pitali smo neke od poznatih. Većina zna što je, ali ne i što slavi.

Budući da se danas u Hrvatskoj obilježava kršćanski blagdan Tijelovo, odlučili smo provjeriti znaju li hrvatski celebovi zašto je neradni dan i što u biti taj blagdan predstavlja vjernicima.

- Znam da je Tijelovo, iako ne znam točno što je to, znam da je blagdan posvećen Isusu - rekla nam je Marina Jerković, poznata po natjecanju za hrvatskog top modela. Da je riječ o Tijelovu zna i Alen Macinić, no njemu, kao većini Hrvata, dan nije bio slobodan jer ga je proveo radno i to od ranih jutarnjih sati.

Ime blagdana Tijelovo znala je i Ivana Kindl, no kaže kako je tek danas saznala za njega jer nije previše zainteresirana za svetkovine.
- Svaka čast blagdanima, no danas nisam stigao na misu jer sam radio cijeli dan. Između ostalog, morao sam ići po svježu ribu u Pazin - rekao nam je umorni Alen.

Katolici slave Tijelovo - Blagdan Kristovog Tijela

Što predstavlja Tijelovo nisu nam točno znale reći ni Ivana Ergić i Super Silva, iako je prva priznala da zna za njega kao pojam, ali ne i njegovo značenje. Bivšu Miss Ivanu smo, kako je kazala, uhvatili malo nespremnu, ali hrabro se nasmijala na svoj račun kad smo je iznenadili pitanjima o ovom blagdanu. Rekla je kako smo je njima potaknuli na istraživanje te da će zasigurno potražiti odgovore na internetu i sljedeće Tijelovo dočekati s više informacija.

- Ma mlada sam, imam vremena naučiti i to. Trenutno sam malo u gužvi zbog faksa pa nisam obraćala pažnju na blagdane - rekla nam je Ivana.

Silva nam je kratko u razgovoru rekla da trenutno ni ne može razmišljati o blagdanima jer joj je u zadnje vrijeme jako loše, budući da je došlo do nekakvih promjena s njenom terapijom.

Ime blagdana Tijelovo znala je i Ivana Kindl, no kaže kako je tek danas saznala za njega jer nije previše zainteresirana za svetkovine.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!