26. KOLOVOZA 2015. 10:46h

Pierce Brosnan: Budući James Bond bi mogao biti crnac ili homoseksualac

Pierce Brosnan

Foto

Trach
0

Tekst

Budući James Bond mogao bi biti crnac ili homoseksualac, predlaže Pierce Brosnan, jedan od glumaca koji je utjelovio tajnog agenta 007 na filmu.

"Da, zašto ne?", odgovorio je američko-irski glumac časopisu za muškarce Details koji ga je pitao bi li mogao utjeloviti Jamesa Bonda homoseksualca.

"Ne vjerujem da će producentica Jamesa Bonda Barbara Broccoli dopustiti homoseksualnog Bonda za svojeg života. Ali bilo bi to zanimljivo vidjeti", dodao je on.

"Počnimo s nekim velikim crnim glumcem koji bi utjelovio Jamesa Bonda. Idris Elba svakako ima fizički izgled, karizmu i stav", dodao je on.

Britanski glumac Idris Elba (42), poznat po ulogama u seriji Žica i Luther te ulozi Nelsona Mandele, spominjan je kao nasljednik Daniela Craiga koji utjelovljuje britanskog agenta već deset godina.

Prije pet mjeseci nekadašnji agent 007 Roger Moore kritiziran je na društvenim mrežama zbog rasističkih izjava na temu sljedećeg Bonda.

"Iako su Bonda tumačili Škot, Velšanin i Irac, smatram da bi trebao biti pravi Englez", kazao je on za francuski tjednik Paris Match.

Moore, koji je glumio Bonda u sedam filmova od 1973. do 1985., naknadno je objasnio da su njegove riječi loše prevedene.

Po piscu Ianu Flemingu, autoru Bondovih avantura, tajni agent je sin Škota i Švicarke koji je proveo brojne godine izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Siroče od 11. godine, živio je s tetom na jugoistoku Engleske i studirao u Edinburghu, u Škotskoj.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!