13. KOLOVOZA 2015. 11:53h

Oglasile se tri nove žene koje su Billa Cosbyja optužile za silovanje

Bill Cosby

Foto

Trach
0

Tekst

Još tri žene, uz četrdesetak drugih, oglasile su se u srijedu u javnosti kako bi optužile američkog glumca Billa Cosbyja za spolno zlostavljanje.

Glumice Eden Tirl i Linda Whitedeer te bivša stjuardesa Colleen Hughes opisale su na tiskovnoj konferenciji u Los Angelesu svoje susrete s posrnulom televizijskom zvijezdom koju je dosad optužilo četrdesetak žena.

Eden Tirl je rekla da ju je Cosby napao na snimanju "Cosby Showa", uspješne serije kojom je stekao svjetsku slavu i postao jedna od najomiljenijih zvijezda u Americi.

Linda Whitedeer koja je s Charlesom Bronsonom glumila u filmu "The Gunslinger" (1972.) susrela je pak Cosbyja 1971. Prisilio ju je da ga oralno zadovolji kada je došla na razgovor za posao.

"Napao me tako brzo i s kiruškom preciznošću računajući s efektom iznena?enja", rekla je.

Colleen Hughes kojoj je danas 78 godina, susrela je glumca na letu za Los Angeles. Odveo me na ručak u hotel na Beverly Hillsu a zatim u hotelsku sobu na piće, rekla je.

Probudila se nakon nekoliko sati i shvatila da ju je Cosby silovao.

"čitav život se nosim s tom strašnom istinom o kojoj nikome nisam govorila", rekla je na tiskovnoj konferenciji u uredu odvjetnice Glorie Allred koja zastupa tri nove Cosbyjeve žrtve i dvadesetak drugih žena koje ga tako?er optužuju za spolno nasilje.

Odvjetnica ipak napominje da ga Hughes, Tirl i Whitedeer neće sudski goniti budući da su se ti doga?aji zbili prije više od 30 godina i pravno podliježu zastari.

Prošlog tjedna je odvjetnica Allred izvojevala pobjedu u pravnoj bitci: sud u Los Angelesu naredio je 78-godišnjem glumcu da 9. listopada dade izjavu pod prisegom pošto ga je njezina klijentica Judy Huth optužila da ju je drogirao i silovao u sjedištu Playboyja kada je imala 15 godina.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!