30. KOLOVOZA 2012. 13:12h

Kraljevska obitelj na otvorenju Paraolimpijskih igara bez princa Harryja

Foto

Trach
0

Tekst

Kraljevska obitelj ponovno je pokazala kako drži do sportskih natjecanja posebno kada se radi o osjetljivim skupinama kao što su paraolimpijci, prenosi Daily Mail. Vojvotkinja od Cambridgea i supruga princa Williama, Kate Middleton na ceremoniju otvaranja Paraolimpijskih igara u Londonu 2012. stigla je s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora, Sir Phillipom Cravenom.

"Radujemo se što možemo slaviti snažan i pozitivan duh zbog koji Paraolimpijske igra stavlja iznad svih ostalih sportskih događanja", izjavila je Middleton.

Ostali članovi kraljevske obitelji, pronc William, kraljica Elizabeta i njezin sin Princ Edward sa suprugom Sophie, ceremoniji su prisustvovali u društvu britanskog premijera Davida Camerona i njegove supruge Samanthe.

Princ Harry nakon skandala s golim slikama još uvijek se nije pojavio u javnosti, a u ponedjeljak se očekuje njegov susret s paraolimpijskim atletičarima.

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!