12. KOLOVOZA 2015. 18:16h

Fotogradije Lady Diane i princa Charlesa sa vjenčanja idu na dražbu

Princeza od Walesa za mnoge je bila dugačak trn u oku. Mohamed Al-Fayed, otac njenog tako?er poginulog ljubavnika Dodija, tvrdi kako je sve velika zavjera u čijem ishodištu treba tražiti prijestolonasljednika Charlesa.

Foto

Trach
0

Tekst

Fotografije snimljene iza scene kraljevskog vjenčanja princa Charlesa i lady Diane Spencer idu u rujnu na dražbu u Sjedinjenim Državama, objavio je BBC.

Serija od 12 fotografija snimljena je na prijemu u Buckinghamskoj palači 29. srpnja 1981., upriličenom nakon ceremonije u katedrali St Paul.

Šest fotografija prikazuje princezu s članovima njezine obitelji i slavlje u palači na kojem je bila i kraljica.

Fotografije su dio kolekcije asistenta engleskog fotografa Lorda Lichefielda, jedinog fotografa kojem je bilo dopušteno snimati neformalne fotografije kraljevske obitelji i njihovih gostiju na prijemu u Buckinghamskoj palači.

Jedna fotografija pokazuje kraljevski par na balkonu Buckinghamske palače, a na drugoj je princeza Diana koja u rukama drži tada petogodišnju Clementine Hambro, svoju najmla?u djeverušu.

Uz kolekciju koja će 24. rujna ići na dražbu u Bostonu je i pismo Lichefieldovog asistenta u kojem se nalaze imena ljudi sa slika i pojedinosti.

Princ Charles i princeza Diana razveli su se u kolovozu 1996. a Diana je poginula u prometnoj nesreći u Parizu godinu dana kasnije.

 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!