21. KOLOVOZA 2015. 19:32h

FOTO: Ovo je najbolje plaćena glumica - 52 milijuna dolara samo 2014-te

Foto

Jennifer Lawrenc ...
0

Tekst

Amerikanka Jennifer Lawrence je najbolje plaćena glumica u svijetu, pošto je u zadnjih dvanaest mjeseci zaradila oko 52 milijuna dolara bez poreza, po poretku na ljestvici koju je u četvrtak objavio časopis Forbes.

Lawrence koja je 2013. osvojila Oscara za ulogu u "Silver Linings Playbook" zaradila je 18 milijuna dolara više nego lani dijelom zahvaljujući filmu "Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio" koji je izašao koncem 2014. a uprihodio je 752 milijuna dolara u svijetu.

25-godišnja glumica je jedna od rijetkih koje imaju glavnu ulogu u nizu filmskih uspješnica.

Na Forbesovoj godišnjoj ljestvici iza nje dolazi Scarlett Johansson koja je zaradila 35,5 milijuna dolara, uglavnom zahvaljujući "Osvetnicima 2: Vladavini Ultrona", drugom filmu po zaradi u 2015. u Sjedinjenim Državama, koji je u svijetu zaradio 1,4 milijarde dolara.

Melissa McCarthy zauzela je treće mjesto u Forbesovu poretku s 23 milijuna dolara koje je u zadnjih godinu dana zaradila uglavnom glumeći u komedijama "Tammy" a napose "Spy" koje su zajedno utržile 335 milijuna dolara u svijetu.

Forbes se oslanjao na podatke objavljene na specijaliziranim internetskim stranicama IMDB, Box Office Mojo i Nielsen, uz podatke dobivene od odvjetnika i agenata glumica.

Vie pogledajte u fotogaleriji Jennifer Lawrence - najbolje plaćena glumica

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!