29. RUJNA 2013. 11:25h

DUGE ŠETNJE I DORUČAK: Barbara Kolar otkrila tajnu vitke linije

Foto

Trach
0

Tekst

Voditeljica je imala problema s gastritisom i migrenama. Napravila je test intolerancije na hranu, a kad je iz prehrane izbacila namirnice koje njezin organizam ne prihvaća, tegobe su nestale, a s njima i kilogrami.

- Test je pokazao da mi teško padaju žitarice, mliječni proizvodi i jaja. Prilagodila sam prehranu, a tijelo je odgovorilo. Nisam namjeravala mršavjeti - kaže Barbara Kolar (42). Prehrana joj je, kaže, slična onoj koja se preporučuje po krvnim grupama.

- Ja sam krvna grupa nula i mi smo mesožderi. No nisam jela ni ono što želim ni koliko želim - objašnjava Barbara i dodaje kako je potpuno izbacila umjetne dodatke prehrani.

- Ne vjerujem u kemikalije, u te umjetne proizvode za mršavljenje. Samo prirodno - veselo govori novopečena mršavica. Nasreću, kaže, ljubiteljica je mediteranske prehrane, a obožava voće i povrće.

Jede puno sezonskog voća i povrća, ne koristi rafinirani šećer ni umjetna sladila, nego med i voćni šećer, prenosi 24sata.

- Sve u svemu, trudim se, ali iskreno, ne radim baš preveliku dramu oko svega toga jer su nutricionisti često prevrtljivi u svojim preporukama.

Još se živo sjećam vremena kad je rajčica bila osumnjičena za cijeli niz zdravstvenih zala. Znala sam reći neka mi slobodno napišu na nadgrobni spomenik ‘Ubio je paradajz’ jer ja od njega ne odustajem - rekla je voditeljica koja bi voljela ići na organizirana vježbanja, ali, nažalost, ne može zbog bolesne kralježnice.

Liječnici joj kažu da smije samo hodati i plivati. No Barbara često misli da pretjeruju pa počne po svojemu i zatim završi na injekcijama protiv bolova.

- Naučila sam da se linija stvara za stolom, a ne u teretani - veselo je rekla voditeljica koja će se od 1. listopada vratiti ranojutarnjoj emisiji na radiju Antena Zagreb.

- Preporodila sam se proteklih šest mjeseci. Bila sam umorna od ustajanja u pola pet. Jutra sam posvetila sebi, ali i zdravom doručku koji je najvažniji obrok u danu - kaže Barbara.

Najviše ipak uživa u dugim šetnjama s kujicom Lolom, plemenitašicom iz roda kavalir King Charles španiel. Njih dvije po četiri sata na dan provode izvan stana, a Barbara tvrdi da joj je to najbolji način rješavanja stresa.

- To mi je sjajna terapija. Sat i pol žustra hoda da provjetrim mozak, i tako nekoliko puta na dan - zaključuje. 

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!