6. KOLOVOZA 2012. 19:05h

Drygalla preobratila dečka: Ne podržavam neonaciste

Foto

Trach
0

Tekst

Njemačka veslačica Nadja Drygalla koja je nastupila na OI u Londonu demantirala je povezanost s neonacistima, te dodala kako je uvjerila svog dečka da odustane od te ekstremne političke ideologije.

Drygalla je napustila Olimpijske igre i vratila se u Njemačku nakon što je njemačka televizijska postaja ARD objavila da 23-godišnja bivša policajka simpatizira neonacizam, te kako je u vezi s dužnosnikom ekstremne Nacionalne Demokratske stranke (NPD).

"Moj dečko već nekoliko mjeseci nije član NPD-a i distancirao se od svega. Mediji su preuveličali cijelu stvar. Njegovi politički stavovi su bili veliki teret za našu vezu jer sam mu jasno dala do znanja da ne podržavam neonaciste," kazala je njemačka veslačica.

Nadja Drygalla je dodala kako stoji iza povelje Olimpijskih igara i da je napustila London kako ne bi remetila mir njemačkim sportašima. (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!