1. RUJNA 2012. 11:01h

Armstrongovi potpisi vrijede triput više nakon smrti

Ova fotografije NASE prikazuje astronauta Neila Armstronga, kapetana misije Apollo 11, kako stoji pored Lunar modula `Eagle` na mjesecu 1969. godine

Foto

Trach
0

Tekst

Razglednica s potpisom prvog čovjeka koji je stupio na Mjesec Neila Armstronga prodana je za 2.384 dolara, triput više od procjene, nakon prošlotjedne smrti američkog astronauta.

Razglednica bez datuma iz Vero Beacha na Floridi naslovljena "To Steven" (Za Stevena) s Armstrongovim potpisom procijenjena je prije dražbe na 700 dolara. Jedna je od više tisuća koje je astronaut Apolla 11 potpisivao za obožavatelje i sakupljače godinama nakon povijesnog putovanja na Mjesec u srpnju 1969.

Armstrong je umro 25. kolovoza u 82. godini od komplikacija nakon operacije srca.

"Potpisima je porasla vrijednost tri puta a potpisane fotografije u nekoliko su dana postale dvostruko vrednije", rekao je Nate Sanders, vlasnik aukcijske kuće Nate D. Sanders Auctions.

Armstrongove potpisane fotografije prodavale su se do sredine osamdesetih za osam do 12 dolara.  (Hina)

 

  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!