16. SRPNJA 2012. 14:40h

Zbog nedpodnošljivih vrućina Akropola zatvorena za posjetitelje

Foto

Svijet
0

Tekst

Atenska Akropola morala se u ponedjeljak zatvoriti za posjetitelje zbog nepodnošljive vrućine u glavnom gradu i cijeloj Grčkoj, odlučio je sindikat zaštitara atenskih znamenitosti.

Ta iznimna mjera o kojoj je obaviješteno ministarstvo kulture donesena je kad se temperatura u Ateni popela na 42 stupnja Celzijusa, najtoplijeg dana u godini koji je dosad zemlja doživjela.

Ostaci Akropole, antičke znamenitosti Grčke, nalaze se na stijeni bez hlada na vrhu brežuljka u središtu Atene, do koje posjetitelji dolaze nakon teška uspona.

Sindikat je upozorio na opasnost od vrtoglavica i mučnine kako među posjetiteljima tako i među zaštitarima, a vrućina i nedostatak vjetra povećali su i razinu atmosferskog zagađenja u Ateni.

Velike vrućine koje traju u Grčkoj od 6. srpnja trebale bi splasnuti od utorka za 6 do 8 stupnjeva.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!