NAPULJSKA MAFIJA

16. SIJENJA 2009. 19:16h

Zapljena dobara u vrijednosti od 100 milijuna eura

Foto

Svijet
0

Tekst

Klan Casalesi trgovao je drogom, prste je imao u javnim radovima i velikim distribucijama, a neki su članovi klana optuženi za ubojstva.

Talijanska je policija u svojem izvješću u petak objavila kako je blizu Napulja zaplijenila materijalna dobra u vrijednosti od oko 100 milijuna eura koja pripadaju poduzetnicima povezanim s najmoćnijim klanom napuljske mafije Camorre, klanom Casalesi.

U sklopu istrage o korupcijskoj aferi u mjestu Giulianu nadomak Napulju, zaplijenjeno je petnaestak terena i šezdesetak gra?evina. Pritom je, od svibnja prošle godine, uhićeno dvadesetak policijskih dužnosnika i poduzetnika.

Reuters-.--.-
Photo javno100  
U priopćenju stoji kako je uhićene upravitelje poduzeća štitio klan Casalesi, profitirajući od toga "privilegiranim tretmanom" kod nekih policajaca koji su pred njihovim ilegalnim aktivnostima "zatvarali oči".

Umješani u prostituciju, trgovinu otrovnog otpada i u velike javne radove

Šetorica članova klana optužena su za ubojstva šestorice Afrikanaca u blizini Napulja u rujnu prošle godine. Me?u njima je i jedan od najtraženijih mafijaša u Italiji, osumnjičen da je organizirao ubojstva. Njega su u četvrtak uhitili karabinjeri.

Klan Casalesi opisan je u poznatom romanu "Gomorra" što ga je napisao novinar Roberto Saviano, otkrivši kako njegovi članovi trguju drogom i oružjem, umiješani su u bavljenje prostitucijom, trgovinom otrovnog otpada, u javne radove i u velike distribucije, od kojih se neke protežu do zemalja istočne Europe.

 

Dalje.com
1/0