21. SRPNJA 2012. 13:13h

Westerwelle o grčkom kolebanju: To je Rubikon koji nećemo prijeći!

Foto

Svijet
0

Tekst

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle odbija svaku mogućnost ponovnog pregovaranja o programu grčkih mjera štednje, piše list Bild u subotu.

"U Grčkoj primjećujem želju da se ponovno pregovara o stvarima i da se zapravo dovede u pitanje obveza provedbe reforma u zemlji. Mogu samo reći: to neće ići. To je Rubikon koji nećemo prijeći", upozorio je Westerwelle u razgovoru za njemački dnevnik Bild.

Pozvao je Grke da jasno pokažu kako žele ostati u eurozoni. "Grčka ne treba samo reći da želi ostati u eurozoni, nego mora i djelovati kroz jasnu politiku reforma i ispunjavati svoje obveze".

U srijedu je grčki ministar financija Janis Sturnaras rekao da grčka vlada "još mora prevaliti dio puta" ne bi li uspjela u 2013. i 2014. uštedjeti 11,5 milijarda eura, što od nje zahtijevaju njezini vjerovnici EU i MMF.

Čelnici eurozone, ponajprije njemački, uvjetovali su nastavak financijske pomoći ponovnim naporima Atene na oporavku financija.

(Hina)
 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!