20. LISTOPADA 2012. 10:37h

Washington pozvao na primirje u Siriji tijekom Kurban-bajrama

Foto

Svijet
0

Tekst

Sjedinjene Države pozvale su na primirje u Siriji tijekom Kurban-bajrama idućeg tjedna, podržavši tako inicijativu međunarodnog posrednika Lakhdara Brahimija.

State Department objavio je da podržava Brahimijev poziv na primirje "ako da sirijski narod može u miru i sigurnosti slaviti vjerski blagdan", rekla je glasnogovornica Victoria Nuland.

Međunarodni posrednik Lakhdar Brahimi doputovao je u petak u Damask gdje će se sastati s najvišim sirijskim dužnosnicima u nadi da će osigurati prekid vatre u ratu između vlade predsjednika Bašara al-Asada i pobunjeničkih snaga.

 Brahimi se danas treba sastati sa sirijskim ministrom vanjskih poslova Validom al-Mualemom. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!