22. RUJNA 2011. 19:20h

Vučurević uložio žalbu na izručenje Hrvatskoj i BiH

Foto

Svijet
0

Tekst

Branitelji ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića koji je prije desetak dana pobjegao iz Srbije, uložili su danas žalbu Prizivnom sudu na odluku kojom je odobreno njegovo izručenje i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, objavili su mediji u Srbiji.

Glasnogovornica ovog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu kako će sud zakazati sjednicu na kojoj će razmotriti žalbu i potom donijeti odluku.

Prizivni sud će odlučiti o Vučurevićevom izručenju BiH ili Hrvatskoj, nakon razmatranja žalbe na odluku kaznenog vijeća Odjeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, iako se Vučurević već nalazi u Trebinju gdje je pobjegao iz Beograda gdje je bio u kućnom zatvoru i policiji se morao javljati dva puta tjedno.

No, konačnu odluku donosi ministrica pravosuđa Srbije. Vučurević je uhićen u travnju na granici BiH i Srbije temeljem tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnih zločina počinjenih tijekom topničkog gađanja Dubrovnika i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika od 1991. do 1995.

Ministarstvo pravosuđa BIH zatražilo izručenje Vučurevića jer se protiv njega vodi istraga zbog ratnih zločina u Trebinju.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!