14. VELJAE 2012. 08:11h

Vrhuška EU u Kini

Jose Manuel Barroso

Foto

Svijet
0

Tekst

Kineski čelnici ugostit će u Pekingu EU predsjednika Hermana Van Rompuya i predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barrosa kako bi razgovarali o europskoj dužničkoj krizi, prenosi BBC. 

Čelnike EU primit će kineski premijer Wen Jiabao s kojim će se razgovarati o načinima kako Kina može pomoći u rješavanju europske dužničke krize, a na dnevnom redu trebali bi biti i razgovori o situaciji u Siriji i Iranu, te odbijanju Chinese airlinesa da plaća EU takse.

Europski čelnici sastat će se i s kineskim predsjednikom Hu Jintaom u srijedu.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!