8. VELJAŔE 2012. 13:29h

Vojni udar na Maldivima: Predsjednik Nasheed pod prisilom dao ostavku?

Foto

Svijet
0

Tekst

Mohamed Nasheed, koji je u utorak dao ostavku na mjesto predsjednika Maldiva, u srijedu je izjavio da je na taj potez bio prisiljen pod prijetnjom oru┬×jem, prenosi Reuters. BBC javlja da je Nasheed tako─Ĺer izjavio kako je sve organizirano uz znanje njegova doju─Źera┬Ünjeg zamjenika i sada┬Ünjeg predsjednika Mohameda Waheeda Hassana Manika.

┬ľ Bio sam okru┬×en oru┬×jem, a rekli su mi kako ne─çe oklijevati da ga upotrijebe ako ne podnesem ostavku ┬ľ rekao je Nasheed novinarima nakon strana─Źkog sastanka.

Me─Ĺutim, Hassan je demantirao kako je do┬Ülo do pu─Źa te izjavio da ┬×eli izgraditi mirnu i stabilnu zemlju. Nasheed je pozvao ministarstvo pravosu─Ĺa da istra┬×i pozadinu onoga ┬Üto on naziva pu─Źem bez krvi.

┬ľ Dat ─çemo sve od sebe da vratimo zakonitu vladu ┬ľ izjavio je Nasheed, ─Źiju je verziju pri─Źe poduprijelo nekoliko ─Źlanova njegove Maldivske demokratske stranke.

- Nazovite to kako ho─çete. Ali kad vam netko metafori─Źki i fizi─Źki uperi pi┬Ütolj u glavu i ka┬×e vam da date ostavku, to je za mene pu─Ź - za Al Jazeeru je izjavio biv┬Üi Nasheedov pomo─çnik.

Biv┬Üi ministar vanjskih poslova Ahmed Naseem tvrdi kako iza pu─Źa stoje islamisti. Nasheedovi simpatizeri - njih vi┬Üe od tri tisu─çe - u me─Ĺuvremenu su iza┬Üli na ulice glavnog grada Malea, prenosi Al Jazeera. Nasheedov dom je pod za┬Ütitom vojske, iako Hasan tvrdi kako je to zbog za┬Ütite njegove obitelji.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna ┬Őitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu ┬Őitum, pro─Źelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradona─Źelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveu─Źili┬Üna profesorica, ─Źlanica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti boji┬Ünice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagreba─Źkog holdinga ─Źinila se kao idealna osoba za tu politi─Źku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem pri─Źa o svom ┬×ivotnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, ─Źija je ─Źlanica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge du┬×nosti.

  • Intervju: Mirna ┬Őitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan vi┬Üe od 6 milijuna puta!