7. SVIBNJA 2012. 10:35h

Vođa Al-Qa'ide u Jemenu ubijen u raketiranju bespilotne letjelice

Foto

Svijet
0

Tekst

Fahd Mohammed Ahmed al-Quso, vođa Al-Qa'ide u Jemenu, ubijen je u raketiranju za sada nepoznate bespilotne letjelice, potvrdila je Al-Qa'ida i jemensko veleposlanstvo u SAD-u. Al-Qusova glava bila je ucijenjena na pet milijuna dolara zbog povezanosti s napadom na američki ratni brod USS Cole 2000. godine.

Američki dužnosnici pozdravili su smrt "višeg terorističkog operativca", javlja BBC, a prema neslužbenim informacijama al-Quso je navodno planirao nove napade na SAD i Jemen.

USS Cole je napadnut u listopadu 2000. u jemenskoj luci Aden. Pripadnici Al-Qa'ide su brodom napunjenim eksplozivom probili rupu u oplati razarača i ubili 17 američkih vojnika, a ranili njih 40.

U travnju 2003. al-Quso je bio uhićen u Jemenu, ali je uspio pobjeći iz zatvora. Nešto manje od godinu dana kasnije ponovno je završio iza rešetaka, ali je unatoč neslaganju SAD-a pušten iz zatvora 2007.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!