8. TRAVNJA 2012. 10:50h

Vlasi:Srbija nek izabere vlast koju zasužuje, Kosovo će gledati svoja posla

Foto

Svijet
0

Tekst

U intervjuu današnjem novosadskom Dnevniku, Azem Vlasi, nekadašnji istaknujti jugoslavenski političar, a sada savjetnik kosovske vlade, rekao je kao je Kosovu svejedno tko će pobijediti na izborima u Srbiji i ne očekuje promjenu politike Beograda prema Kosovu bez obzira tko će biti na vlasti.

- Ne vrijedi se nervirati zbog ovakvog ili onakvog izbornog rezultata u susjedstvu. Srbija neka izabere vlast kakvu zaslužuje, a mi ćemo gledati svoja posla - rekao je Vlasi dodajući kako je javnost na Kosovu prije četiri godine mislila da će biti drukčije kada je na izborima u Srbiji "pobijedila opcija koja se zaklinjala u Europsku uniju, a onda se pokazalo kako ona u mnogo čemu nastavlja Miloševićevu politiku".

On ocjenjuje kako će i u samoj Srbiji kosovska tema u aktualnoj izbornoj kampanji imati puno manji utjecaj na birače nego što je to ranijih godina bio slučaj, jer se "na toj temi više ne dobijaju glasovi".

- Većina građana Srbije u svojoj percepciji kosovskog pitanja ide, naime, ispred političara, svjesni su da je Kosovo krenulo svojim putem, da je neovisno i da su priče o nekakvom očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta - prazne - pojasnio je Vlasi.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!