22. LISTOPADA 2012. 17:49h

Vladimir Putin odlučio obnoviti domoljubni odgoj u Rusiji

Foto

Svijet
0

Tekst

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlučio je obnoviti domoljubni odgoj u Rusiji, objavljeno je u ponedjeljak iz Kremlja, uz najavu osnivanja odjela zaduženog za to područje pri uredu predsjednika.

Zadaća tog odjela bit će "razrada prijedloga provedbe kulturnih i obrazovnih programa iz područja domoljubnog odgoja kojim bi se ojačali duhovni temelji ruskog društva", stoji u Putinovoj uredbi koju navodi kremaljska služba za odnose s javnošću.

"Potrebno je stvoriti sadržaje koji će podići građansku svijest, temeljne ljudske vrijednosti i obnoviti kulturni razvoj", piše dnevnik Vedomosti, citirajući riječi jednog izvora iz Kremlja.

U priopćenju se dodaje da će novi odjel morati i analizirati društvene procese na ruskom teritoriju i predvidjeti njihov razvoj kako bi se odredio opći smjer ruske politike u području domoljubnog odgoja. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!