26. LISTOPADA 2011. 17:47h

Vijetnam dužnosnicima zabranjuje golf- da se smanje prometne gužve

Foto

Svijet
0

Tekst

Vijetnamsko ministarstvo prometa odlučilo se na pomalo neobičnu mjeru kako bi ubila dvije muhe jednim udarcem – povećala učinkovitost rada vlade te smanjila prometne gužve. Rješenje za oba problema – zabraniti višim dužnosnicima igranje golfa.

Kako piše CNN, rješenja se dosjetio ministar prometa Dinh La Thang, a za provedbu ovih mjera bit će zaduženi špijuni organizacijskog odjela tog ministarstva.

– Imat ćemo mnoge tajne metode kako bismo nadzirali koliko se osoblje drži ministrovih odredbi. Visoki bi se dužnosnici u ova vrlo teška vremena trebali usredotočiti na završavanje važnih projekata umjesto da provode vrijeme igrajući golf. To je trošenje novca i vremena, a neki se za to čak koriste službenim automobilima – rekao je direktor odjela Pham Tang Loc novinarima Tien Phonga.

Stopa prometnih nesreća u Vijetnamu inače je među najvišima u cijeloj Aziji, a prometne su gužve sve češća pojava. U isto vrijeme, vijetnamsko je gospodarstvo suočeno s velikom krizom, koju još više pojačava problem s kašnjenjem u gradnji nekih važnih projekata.

Jedan od takvih bila je i gradnja zračne luke u Danangu u srcu zemlje, zbog čijeg je kašnjenja Thang otpustio nadležnog dužnosnika. Thang, koji je prije dolaska u vladu bio šef državne naftne i plinske tvrtke PetroVietnam, već se proslavio različitim populističkim izjavama i potezima pa je tako visokim dužnosnicima bio naložio da se barem jednom na tjedan moraju voziti autobusom.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!