NA ČUDO SVIH

3. LIPNJA 2009. 16:48h

VIDEO: U BiH snimljena zmija duljine pet metara

Foto

Svijet
0

Tekst

Rođaci Siniša i Milan Nedić pronašli su ogromnu zmiju u dolini Male Usore. Kao dokaz imaju mobitelsku snimku. Sumnja se da je riječ o smuku.

Ogromnu zmiju u dolini Male Usore u mjestu Teslić pronašli su sedamnaestogodišnji Siniša i petnaestogodišnji Milan Nedić iz prigradskog naselja Đulići.

Zmiju dužine oko pet metara snimili su mobilnim telefonom. Stanovnici Teslića ne mogu vjerovati da na ovom području obitava tako ogromna zmija, kakva se viđa samo na filmovima.

Mobitelska snimka pokazuje crnu zmiju omotanu oko drveta. Zmija nije pokazivala agresiju prema mladićima, piše portal Sarajevo-x.

Mladići su u želji da uhvate zmiju prvo posjekli drvo na kojem je bila, no zmija se izmigoljila i pobjegla u rupu.

Sumnja se da se radi o smuku

Mjesto na kojem je pronađena zmija odmah je pokraj vode. Zoolog u Muzeju Republike Srpske Branislav Gašić zbog loše kvalitete snimke ne može sa sigurnošću utvrditi vrstu zmije.

Pretpostavlja da se radi o krupnom primjerku smuka, najvjerojatnije običnog europskog koji može narasti i do dva metra. Prema Gašićevim riječima, zmija koje prelaze dva metra nema u cijeloj Europi pa i šire.

Biolog u Zavodu za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa RS Dejan Radošević također je iznenađen veličinom zmije i on sumnja da se radi o smuku.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!