AFERA ZA AFEROM

3. RUJNA 2008. 18:18h

VIDEO: Palin podržava odvajanje Aljaske od SAD-a

Foto

Svijet
0

Tekst

McCainova potpredsjednica lagala je o godini kad je postala republikanka i zdušno podupire Neovisnu stranku Aljaske, čiji je član njen muž.

Afere koje se vežu uz ime McCainove potpredsjednice nižu se jedna za

Novinar-.-Reuters-.-Kandidatkinja za republikansku potpredsjednicu Sarah Palin na svom službenom predstavljanju, ispred svoje 17-godišnje trudne kćeri Bristol i Johna McCaina.
Kandidatkinja za republikansku potpredsjednicu Sarah Palin na svom službenom predstavljanju, ispred svoje 17-godišnje trudne kćeri Bristol i Johna McCaina.
Photo Novinar, javno100  
drugom, a posljednja je svakako i najsnažnija. Sarah Palin podržavala je Neovisnu stranku Aljaske koja se zalaže za odvajanje od SAD-a.

Istaknuta republikanka nije patriotski nastrojena 

Osim što je podržavala tu stranku njen suprug je bio i njen član. Tako nešto izniman je šok, jer republikanka ipak nije toliko patriotski nastrojena kako se predstavlja. Barem kad je riječ o Sjedinjenim Američkim Državama, naravno.

Ova informacija pojavila se na YouTubeu 31. kolovoza, a u videu koji je postavljen prikazuje se Sarah Palin kako se obraća toj stranci s Aljaske. Video i ne bi bio toliko zanimljiv da nije snimljen početkom ove godine!

Interesantan je podatak i laž koju je McCain obznanio javnosti. Odnosno, možda je tu laž Palin obznanila njemu kako bi on to proširio dalje. Guvernerka Aljaske nije, kako je rekao McCain, član Republikanske stranke od 1982. godine već od 1996.!

Tako je u samo pet dana Palin od ugodnog iznenađenja postala neugodno. Nakon što su se pojavile njene lažne razgolićene fotografije na internetu, otkrilo se kako je da bi postala guvernerka, podržavala izgradnju nepotrebnog mosta, a kada ju je McCain izabrao odmah je od projekta odustala. Zatim je otkriveno kako joj je maloljetna kći trudna i naposljetku otkriveno je kako podržava

Reuters-.--.-
Photo javno100  
neovisnost Aljaske i kako je republikanka tek od 1996. godine.

Afere su joj ozbiljno narušile ugled

Ovo ''kopanje'' po njenom privatnom životu osudio je i sam Obama, ali afere kao ''Most za nigdje'', podrška separatistima i laganje o pristupanju republikancima svakako su politički iznimno bitne i narušavaju njen politički ugled.

Palin je iznenada uletjela u politiku za ''velike'' i to je osjetila na teži način. No, njen nadimak ''barakuda'' sugerira kako će iz svega izići još jača i okrenuti te afere u svoju korist.

Pročitajte više o njenim aferama u sljedećim člancima:

Maloljetna kći Sarah Palin je trudna

Sarah Palin izdala Aljasku zbog karijere

McCainova potpredsjednica osvanula gola na webu

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!