OSVAJANJE BEZ ORUŽJA I RATA

11. KOLOVOZA 2009. 20:49h

VIDEO: Islamizacija Europe: Stvarnost ili mašta?

Ljudi se mole u Nacijonalnoj džamiji tijekom festivala Shab-e-Barat u Dhaki

Foto

Svijet
0

Tekst

Video na YouTubeu, rekordne gledanosti, pokrenuo je nagađanja o rastućem broju muslimana u Europi, ali i svijetu.

Da će se tijekom nekoliko desetljeća većina Europe, pa i sjevernoameričkog kontinenta islamizirati, predviđa video na YouTubeu koji je dosad pogledalo desetak milijuna ljudi.

Naime, u kratkom videu predstavljaju se demografski podaci za najveće europske zemlje, a posebna je pažnja posvećena podacima o muslimanima u odnosu na ostale vjeroispovijesti.

Postoje znakovi kako će Allah podariti pobjedu Islamu u Europi bez mačeva, bez pušaka i bez osvajanja. Ne trebamo teroriste, ne trebamo bombaše-samoubojice. Populacija od 50 milijuna muslimana pretvorit će Europu u muslimanski kontinent u samo nekoliko desetljeća

Muammar al-Gaddafi

Točnije, u videu se naglašava kako je u prošlim dvama desetljećima 90 posto ukupnog rasta broja stanovništva Europe rezultat migracije muslimana. U Francuskoj, na primjer, 30 su posto stanovništva mlađeg od 20 godina muslimani, što se potkrepljuje podacima da prosječna francuska obitelj ima 1,8 djece, dok muslimanske obitelji broje čak 8,1 dijete. Za 39 godina, ističe se, Francuska će postati 'muslimanska država'. Njemačku ta sudbina, navodno, očekuje za 50 godina.

Ruska vojska u rukama islama

U Engleskoj se muslimanska populacija povećala 30 puta od početka 1980-ih, sa 82.000 na 2,5 milijuna. U Nizozemskoj je 50 posto novorođenčadi muslimansko, a za 15 godina polovica stanovništva bit će muslimani. Što se Rusije tiče, 40 posto ruske vojske činit će muslimani u samo nekoliko sljedećih godina.

Do 2025. godine, jedna trećina sve europske djece navodno će biti muslimani.

- Postoje znakovi kako će Alah podariti pobjedu islamu u Europi bez mačeva, bez pušaka i bez osvajanja. Ne trebamo teroriste, ne trebamo bombaše-samoubojice. Populacija od 50 milijuna muslimana pretvorit će Europu u muslimanski kontinent u samo nekoliko desetljeća - podsjeća video na riječi libijskog vođe Muammara al-Gaddafija.

Reuters-.--.-
Photo javno100  
Ipak, BBC navodi kako se neki podaci iz ovog videa ne mogu potkrijepiti valjanim dokazima.

Ipak bez stvarnih argumenata

Na primjer, za podatke o prirodnom prirastu u Francuskoj nije naveden izvor, a francuska vlada ne prikuplja podatke o vjeroispovijesti novorođenih, te je nemoguće točno odrediti koliko se muslimanske djece rađa. S druge strane, BBC tvrdi kako nijedna zemlja na svijetu nema toliko visok prirast muslimana, a Alžir i Maroko, iz kojih dolazi najveći broj muslimana u Francuskoj, imaju priraste od 2,38 djece po obitelji.

Također, nizozemske bi muslimanske majke trebale rađati 14 puta više od kršćanskih majki kako bi ostvarile prognozu da će za 15 godina polovina stanovništva zemlje biti muslimani. Prema službenim statistikama, u Nizozemskoj je udio muslimana samo pet posto.

Isto tako, BBC navodi izjave demografskih analitičara, koji tvrde da su i za Englesku podaci netočni. Naime, stručnjaci ističu kako je prema popisu stanovništva iz 1981. godine u zemlji bilo oko 300, a ne 82 tisuće muslimana, što ukazuje na puno manji prirast od navedenog. Ipak, popis stanovništva 2011. godine pokazat će pravu istinu.

Pogledajte na kraju i sam video: Europa pod muslimanima za nekoliko desetljeća?

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!