17. OUJKA 2012. 10:23h

V. Drašković: Europa je ta koja će donijeti sud o Mihajloviću, ne Josipović

Vuk Drašković

Foto

Svijet
0

Tekst

Vjerujem kako su za nama vremena kada su političari presuđivali o povijesnim činjenicama i da europska načela, kojima su valjda privržene i Hrvatska i Srbija, nalažu poštivanje povijesne istine kao i da su sudovi neovisni u donošenju svojih presuda - rekao je za B92 Vuk Drašković, vođa SPO-a i najveći zagovaratelj rehabilitacije Mihajlovića i četnika u Srbiji, reagirajući na izjavu hrvatskog predsednika Ive Josipovića kako je rehabilitacija Draže Mihajlovića loš potez za Srbiju.

Slično kao Josipović razmišlja i ugledni beogradski odvjetnik i protivnik Miloševićevog režima, odvjetnik Srđa Popović koji drži kako je rehabilitacija Draže Mihailovića relativizacija svega što se dogodilo.

- Rehabilitacija Draže Mihailovića, ako znate kakve je genocidne naredbe davao svojim pripadnicima, to je ustvari i posredna rehabilitacija Ratka Mladića. Pa što - on je nalagao to što je radio Ratko Mladić. I sada kada njega rehabilitirate i Mladić izgleda OK - kaže Popović.

B92 podsjeća na Mihajlovićevu naredbu iz 1941. crnogorskim i limskim zapovjednicima četničkih odreda, kad daje instrukcije kako djelovati - Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu u granicama Srbije - Crne Gore - Bosne i Hercegovine - Srijema - Banata i Bačke.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!