21. TRAVNJA 2012. 18:33h

UN odlučio: Broj stranih promatrača u Siriji mora se povećati

Foto

Svijet
0

Tekst

Vijeće sigurnosti UN-a donijelo je odluku da će povećati broj stranih promatrača u Siriji pa bi on u sljedeća tri mjeseca trebao narasti na 300, prenosi BBC.

Odluku je jednoglasno donijelo 15 članova Vijeća, a potvrđeno je i da će promatrači po prvi put posjetiti glavni grad Homs kako bi nadgledali sukobe između vladinih i pobunjeničkih snaga. Posjet je to koji dolazi u trenutku zatišja njihovih aktivnosti, odnosno nakon bombardiranja pobunjeničkih položaja.

U međuvremenu, piše Reuters, petak je obilježio novi val prosvjeda diljem zemlje u kojima su mirnim putem oponenti od Bashara al-Assada još jednom tražili da odstupi s vlasti.

Sirijci napominju kako je misija UN-a posljednja nada da se izbjegne civilni rat u zemlji.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!