12. LISTOPADA 2012. 22:31h

UN i SAD čestitali EU na Nobelovoj nagradi

Foto

Svijet
0

Tekst

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u petak je Europskoj uniji, "neophodnom partneru UN-a", uputio "iskrene čestitke" na Nobelovoj nagradi za mir, a isto je učinila i američka državna tajnica Hillary Clinton.

"Ne samo da je Unija ostvarila san svojih utemeljitelja o ujedinjenom kontinentu na kojem vlada mir, već je postala i motor integracija koji stvara veze između naroda i kultura", rekao je Ban Ki-moon, dodavši da je to "primjer koji valja slijediti". Glavni tajnik UN-a također je istaknuo "ključnu ulogu" EU-a u radu Ujedinjenih naroda u održavanju mira, humanitarnoj pomoći, pomoći razvoju i ljudskim pravima.

Hillary Clinton je kazala koliko je "izuzetno vidjeti Europu u 21. stoljeću kao ujedinjenu i u miru". Ta je Nobelova nagrada za mir "stigla zahvaljujući predanom radu čelnika i građana diljem Europe", dodala je Clinton. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!