27. SRPNJA 2012. 19:05h

Ukrajina: Timošenko završila s liječenjem

Foto

Svijet
0

Tekst

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, čije je kažnjavanje zatvorom zbog zloporabe vlasti zategnulo odnose Kijeva s Europskom unijom, završila je liječenje u lokalnoj bolnici, rekla je ukrajinska ministrica zdravstva Raisa Bohatirjova, preneseno je u petak.

Timošenko je zbog liječenja bolova u leđima gotovo tri mjeseca bila van zatvora, a u svojoj izjavi Bohatirjova ne kaže hoće li je vlasti sada ponovno vratiti u zatvor.

"Međunarodno povjerenstvo u kojoj su njemački i ukrajinski liječnici utvrdilo je da je proces rehabilitacije uspješno zaključen", prenijela je agencija Interfax izjavu ukrajinske ministrice.

Zapad je osudio slanje Julije Timošenko u zatvor prošlog listopada kao primjer selektivne pravde a EU je suspendirao sve ugovore o slobodnoj trgovini i političkom pridruživanju s Kijevom te zatražio njeno oslobađanje.

Predsjednik Viktor Janukovič je, međutim, odbio intervenirati, a državni tužitelji dodali su nove optužbe za izbjegavanje poreza. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!