29. OUJKA 2012. 14:29h

Ukrajina: Preminula Oksana Makar koju su silovali sinovi političara

Foto

Svijet
0

Tekst

Ukrajinka Oksana Makar (18) preminula je u bolnici u Mykolayivu nakon što su ju 8. ožujka brutalno silovala trojica mladića, inače sinovi političara, pokušali ju ugušiti te ju zamotali u plahtu, bacili u jarak i zapalili, javlja BBC

Bitku sa životom izgubila je nakon tri tjedna liječenja, a njezina priča potresla je cijeli svijet. Trojica mladića prvo su uhićena, no puštena su na slobodu bez optužbi. Nakon što je slučaj došao u javnost, ponovno su uhićeni. 

Dvojica su optužena za teško silovanje dok je treći optužen za silovanje i pokušaj ubojstva. 

Djevojka je pronađena na napuštenom gradilištu nakon što je njezino zapomaganje čuo jedan od prolaznika koji je pozvao hitnu pomoć. Imala je opekotine na 55 posto tijela, a liječnici su joj morali amputirati ruku i oba stopala. 

Dvojica silovatelja sinovi su bivših ukrajinskih vladinih dužnosnika.
 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!