PROTUTERORISTIČKA EKIPA

25. SIJENJA 2009. 10:12h

Ubijena dvojica pakistanskih militanata

Vojska osigurava aerodrom u New Delhiju.

Foto

Svijet
0

Tekst

Putovnice dvojice ubijenih su pakistanske, ali dok se njihovi dokumenti ne istraže, ništa ne pokazuje da pripadaju Lashkar-e-Taibu.

Indijska policija je u nedjelju u predgrađu New Delhija ustrijelila dvojicu naoružanih muškaraca za koje sumnja da su pakistanski militanti, u trenutku kada je u zemlji proglašen najviši stupanj pripravnosti uoči državnog praznika.

Protuteroristička ekipa ubila je dvojicu muškaraca u Noidi, dvadesetak kilometara od New Delhija nakon automobilske potjere, rekao je Brij Lal, načelnik policije u državi Utar Pradeš.

Istraga u tijeku

- Policija ih je pozvala da se zaustave - rekao je, ali su muškarci počeli pucati na policajce koji su uzvratili vatrom i ubili ih.

- Putovnice koje su pronađene kod te dvojice su pakistanske, ali ništa ne omogućuje da ih se poveže s Lashkar-e-Taibom (LeT), islamističkom skupinom koju New Delhi optužuje za atentate u Mubaju - rekao je Lal.

- Sigurno su Pakistanci, ali sve dok ne istražimo dokumente, ne možemo ništa reći o njihovoj mogućoj pripadnosti LeT-u - dodao je.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!