MINUS 25

23. SIJENJA 2010. 19:02h

U valu hladnoće u Rumunjskoj umrlo troje ljudi

Foto

Svijet
0

Tekst

U Bukureštu, pokrivenom debelim slojem snijega, jedan 65-godišnji muškarac je u subotu ujutro pronađen smrznut, a još su dvije osobe umrle.

Tri osobe su od petka umrle od hladnoće u Rumunjskoj gdje je tijekom noći izmjereno minus 25 C, objavile su vlasti u subotu.

U Bukureštu pokrivenom debelim slojem snijega jedan 65-godišnji muškarac je u subotu ujutro pronađen smrznut, objavile su medicinski službe grada. Još dvije osobe su umrle od hladnoće u okruzima Arges i Bacau. Ministarstvo savjetuje stanovnicima, posebice starijima i djeci, da izbjegavaju izlaske.

U Bukureštu hitne službe i policija zajedno identificiraju beskućnike i vode ih u prihvatne centre. Prema podacima organizacije Samu u Bukureštu živi oko 5.000 beskućnika.

Hladnoća i snijeg ometaju cestovni promet. Nekoliko cesta jugoistoka zemlje su zatvorene, kao i dio autoceste između Bukurešta i Constante, na Crnom moru.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!