16. KOLOVOZA 2015. 18:02h

U Srbiji umro muškarac od zaraze virusa Zapadnog Nila

Virus zapadnog nila

Foto

Svijet
0

Tekst

Pacijent zaražen virusom Zapadnog Nila preminuo je u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, potvr?eno je u nedjelju.

Pacijent u dobi od 56 godina za sada je jedini registrirani oboljeli od sezonskog virusa koji prenose komarci, ali se liječnicima javio kasno, tjedan dana nakon ugriza zaraženog komaraca, prenose beogradski mediji.

Srbijanski nacionalni institut za javno zdravstvo objavio je u subotu da je zaraza potvr?ena kod 56-godišnjeg muškarca.

Groznica Zapadnog Nila sezonska je bolest koja je u Srbiji prvi put zabilježena 2012., a najčešće se javlja u vrijeme najveće aktivnosti komaraca, uglavnom u drugoj polovici srpnja, kolovozu i rujnu.

 

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!