2. SRPNJA 2012. 11:03h

U Somaliji spašena četvorica humanitarnih djelatnika otetih u Keniji

Foto

Svijet
0

Tekst

Somalijske vladine postrojbe spasile su četiri strana humanitarna djelatnika koji su držani kao taoci u Somaliji, tri dana nakon što su oteti iz izbjegličkog kampa u susjednoj Keniji, rekao je somalijski vojni zapovjednik u ponedjeljak.

"Naše snage spasile su četiri humanitarna djelatnika oteta iz Kenije u noćnoj spasilačkoj operaciji", rekao je pukovnik Abdulahi Moalim.

"Neozlijeđeni su i dobrog zdravlja", rekao je on.

Njih četvorica radila su za Norveški odbor za izbjeglice. Odbor je odbio komentirati ali su najavili konferenciju za tisak. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!