OSUDILI IZRAELSKU POLITIKU

17. SIJEŔNJA 2009. 22:25h

U Sarajevu prosvjedi za prekid nasilja u Gazi

Milorad Dodik.

Foto

Svijet
0

Tekst

Milorad Dodik je tijekom dana poslao pismo potpore izraelskome predsjedniku, dok je u Sarajevu nekoliko stotina prosvjednika osudilo Izrael.

Nekoliko stotina prosvjednika u subotu je u sredi┼ítu Sarajeva tra┼żilo prekid nasilja u Gazi i osudilo politiku Izraela prema Palestincima, a premijer Republike Srpske istodobno je podupro izraelske akcije na tom podru─Źju.

Okupljeni su tijekom mirne šetnje nosili palestinske zastave te natpise kojima su pozivali me?unarodnu zajednicu da zaustavi pokolj Palestinaca u Gazi.

Vidjele su se i poruke na kojima je stajalo kako je Gaza danas ono što je bilo Sarajevo tijekom srpske opsade od 1992. do 1995. godine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik tijekom dana je, me?utim, poslao pismo izraelskome predsjedniku Shimonu Peresu u kojemu mu izra┼żava osobnu potporu i razumijevanje za ono ┼íto Izraelska vojska trenuta─Źno radi u Pojasu Gaze.

Kako je priopćeno iz Dodikova ureda, premijer je u pismu naveo da razumije tešku poziciju u kojoj su Izrael i njegovi gra?ani.

 

Dalje.com
1/0