11. LIPNJA 2012. 15:43h

U ratnim sukobima u Siriji poginulo 29 ljudi

Foto

Svijet
0

Tekst

Sirijske snage granatirale su u ponedjeljak oporbena uporišta u središnjoj pokrajini Homs i istočnoj Dier al-Zor i sukobile se s pobunjenicima, pri čemu je širom zemlje poginulo 29 ljudi, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Opservatorij sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koji prati zbivanja u Siriji preko mreže izvora u zemlji, objavio je da je u borbama s pobunjenicima u gradu Al-Ašara u Deir al-Zoru poginulo šest pripadnika sirijskih snaga sigurnosti. Još petero ljudi, uključivo jednog bjegunca iz vojske, poginulo je u vojnom granatiranju grada.

U središtu zemlje, vojska je granatirala Rastan i grad Homs te izvršila ofenzive u pokrajini Hama i Idlib. U eksploziji bombe u sjevernom gradu Idlibu poginula su četiri pripadnika snaga sigurnosti i jedan civil, objavio je opservatorij. (Mediaservis)


 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!