INDIJA

17. LISTOPADA 2009. 10:56h

U požaru u trgovini petardi poginulo 30 ljudi

petarde

Foto

Svijet
0

Tekst

Žrtve eksplozije koju je uzrokovao požar u trgovini petardi bili su uglavnom trgovci koji naveliko kupuju petarde zbog subotnje proslave.

U požaru koji je izazvao eksploziju u trgovini na veliko petardi u južnoj Indiji u petak je poginulo najmanje 30 ljudi, a ozlijeđeno njih 10 dok se priprema velika hinduska svetkovina, javila je indijska novinska agencija The Press Trust of India.

Agencija je javila kako su žrtve eksplozije do koje je došlo u petak noću bili uglavnom trgovci koji naveliko kupuju petarde dok se milijuni Hindusa pripremaju za subotnju proslavu Deepavali, svetkovine svjetla.

Policija je izvukla 30 tijela iz trgovine na veliko u Pallipatu u blizini Chennaija, glavnog grada južnoindijske savezne države Tamil Nadu, navela je PTI policiju.

Uzrok požara za sada nije poznat.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!