19. KOLOVOZA 2012. 13:22h

U padu sudanskog zrakoplova poginula 31 osoba

Foto

Svijet
0

Tekst

Sudanski zrakoplov u kojemu je bila 31 osoba, među kojima članovi službenog sudanskog izaslanstva, srušio se u nedjelju u blizini grada Talodija u pokrajini Južni Kordofan, i pritom su svi poginuli, javili su sudanski mediji.

Izaslanstvo sudanske vlade putovalo je iz Kartuma za Talodi gdje je trebalo nazočiti obilježavanja početka trodnevnog Ramazanskog bajrama, praznika kojim se završava 30-dnevni ramazanski post.

Među poginulima su i ministri, javila je državna novinska agencija SUNA ali nije otkrila identitet mrtvih.

Glasnogovornik sudanske agencije za civilno zrakoplovstvo Abdel Hafiz Abdel Rahim rekao je da nema preživjelih.

Arapska televizija Al Arabiya je objavila da je u nesreći zrakoplova poginuo sudanski ministar uprave Halil Abdala.

(Hina)
 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!