4. KOLOVOZA 2012. 11:54h

U eksploziji plina u Meksiku poginulo šest rudara

Rudari u Hudoj Jami u Sloveniji u kojoj je otkrivena masovna grobnica

Foto

Svijet
0

Tekst

Šest rudara je poginulo u eksploziji koja se dogodila u rudniku ugljena na sjeveru Meksika.

Eksplozija se dogodila 50-tak metara ispod zemlje, a po svemu sudeći uzrokovao ju je plin. U spasilačkoj akciji koja je trajala nekoliko sati spašeno je 300-tinjak rudara koji su bili u rudniku u trenutku eksplozije.

Ovo je već druga takva nesreća na sjeveru Meksika u posljednjih deset dana. U prvoj je poginulo sedam rudara, također nakon eksplozije plina. (Hina)


 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!