1. SIJENJA 2013. 21:46h

U Bosni Nova godina proslavljena skromno

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Foto

Svijet
0

Tekst

Nova 2013. godina u Bosni i Hercegovini dočekana je skromnije nego prethodnih godina a u nekim od većih gradova nije bilo ni organizirane proslave na otvorenom što je rezultat teškog gospodarskog stanja u toj zemlji.

Takav je doček ipak prire?en u Sarajevu gdje je na središnjem gradskom trgu upriličena proslava uz vatromet koja je okupila više tisuća sudionika no nastupili su isključivo domaći glazbeni sastavi.

Prema podacima iz policijskih izvora novogodišnja je noć protekla bez ozbiljnijih izgreda no u službi hitne pomoći liječničku je pomoć ipak zatražilo 488 osoba, uglavnom zbog protjerane konzumacije alkohola.

Komesar sarajevske policije Vahid ćosić u utorak je potvrdio kako je uhićena osoba za koju se opravdano sumnja da je ubila policajca Muhidina Pivodića. ćosić je novinarima kazao kako je uhićen 23-godišnjak u čijoj je kući prona?ena i strojnica te streljivo i vojna oprema.

Policajac Pivodić prona?en je ustrijeljen u službenom automobilu dok je bio angažiran na osiguranju pravoslavne crkve u sarajevskom predgra?u Reljevo. Istraga tek treba utvrditi motive ubojstva a lokalni su meidji prenijeli kako je počinitelj identificiran kao Anel ćemo. (Hina)

 

Dalje.com
1/0