17. RUJNA 2012. 13:17h

U bombaškom napadu na zelenu zonu u Bagdadu poginulo sedam osoba

Foto

Svijet
0

Tekst

Sedam osoba je poginulo, a najmanje 24 su ranjene u ponedjeljak u bombaškom napadu na ulazu u takozvanu zelenu zonu u Bagdadu u kojoj su na snazi iznimno jake mjere sigurnosti i u kojoj je američko veleposlanstvo, doznaje se od medicinskog i sigurnosnog izvora.

Napad je oko 8.00 sati izveo bombaš samoubojica u automobilu punom eksploziva zaletjevši se u ulaz u tu zonu u središtu iračke prijestolnice.

Po izvoru u ministarstvu unutarnjih poslova, sedam osoba je izgubilo život, među kojima trojica pripadnika sigurnosnih snaga, a 24 su ranjene. Medicinski izvor u bolnici Ibn Nafis potvrdio je broj mrtvih, ali je rekao da je ranjeno 27 osoba.

Uz američko veleposlanstvo, u zelenoj zoni su britansko veleposlanstvo, glavna vladina tijela i irački parlament. Ulazak u zonu moguć je samo uz propusnicu. (Hina)


 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!