25. KOLOVOZA 2015. 11:41h

U Berlinu spaljen centar koji je trebao postati dom za izbjeglice

Foto

Svijet
0

Tekst

Sportska dvorana u gradiću nedaleko od Berlina koja je trebala biti budući dom za izbjeglice namjerno je zapaljena i izgorjela je do temelja, priopćila je u utorak policija.

Nitko nije ozlije?en u tom požaru tijekom noći u Nauenu, četrdesetak kilometara zapadno od Berlina.

Oko 100 tražitelja azila trebalo je biti smješteno u tu sportsku dvoranu u rujnu. Ove godine u Nauenu održano je nekoliko prosvjeda protiv izbjeglica.

Diljem Njemačke zabilježeno je više napada na skloništa za izbjeglice. Protuimigrantsko raspoloženje je naraslo zbog toga što je zemlja suočena s valom izbjeglica bez presedana.

 

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!