23. KOLOVOZA 2015. 18:55h

Trump: General je uništen zbog djelića onoga što je učinila Hillary Clinton

Donald Trump

Foto

Svijet
0

Tekst

 Donald Trump, republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore 2016. je ocijenio u nedjelju da je korištenje privatne eletroničke pošte dok je bila državna tajnica politički diskreditiralo njegovu demokratsku protivnicu Hillary Clinton.

Magnat nekretnina koji je izazvao opće iznena?enje ulaskom u utrku za Bijelu Kuću i dalje dominira u republikanskim redovima, bez obzira na opetovane gafove.

"Mislim da je priča o elektroničkoj pošti jako diskreditirala Hillary", izjavio je Trump na kanalu ABC News. "Pogledajte što se dogodilo generalu Davidu Petraeusu, kako je uništen. A učinio je tek djelić onoga što je ona učinila", optužuje Trump.

Bivši direktor CIA-e David Petraeus osu?en je u travnju na dvije godine uvjetne zatvorske kazne jer je ljubavnici Pauli Broadwell dao uvid u povjerljive informacije dok je pisala knjigu o njemu i lagao je FBI-u i CIA-o o tome.

Od proljeća traje polemika o desecima tisuća e-mailova koje je Clinton kao državna tajnica (2009-2013) primala i slala s privatne adrese i servera, a ne vladine, kao bi bilo prema propisima.

Prema ispitivanju CNN/ORC objavljenom prošlog tjedna, topi se razlika izme?u Clinton i Trumpa. Ona i dalje vodi, ali samo za šest postotaka, 51 posto prema 45 posto.

 

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!