30. SRPNJA 2015. 09:51h

TRESLA SE AUSTRALIJA Najjači potres u Queenslandu u posljednjih 80 godina

Foto

Svijet
0

Tekst

U četvrtak ujutro australski je Queensland pogodio najjači potres u posljednjih 80 godina. Potres jačina 5,3 stupnja zatresao je kuće, a trajao je izme?u 15 sejundi i 2 minute, javlja dpa.
 
Epicentar potresa bio je 100 kilometara od obale, na dubini od 30 kilometara, izvijestio je Geoscience Australia.
 
Policija je priopćila kako nisu dobili dojave o šteti, ali stanovnici udaljeni i do 450 kilometara od epicentra prijavili su potres. Zavod za meteorologiju javio je kako nema prijetnje od tsunamija za Australiju.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!