KRITIČNO UPRAŽNJENA MJESTA

6. SIJENJA 2009. 18:25h

Traže se špijuni i tajni agenti, plaća dobra

FBI

Foto

Svijet
0

Tekst

FBI je u ponedjeljak lansirao najveću potragu za novim zaposlenicima u stogodišnjoj povijesti agencije.

FBI je u ponedjeljak lansirao najveću potragu za novim zaposlenicima u stogodišnjoj povijesti agencije, a natječaj je otvoren za više od 2 100 administrativnih mjesta, odnosno za 850 novih specijalnih agenata koji bi trebali popuniti ''kritično upražnjena mjesta''.   

Agencija, čije su osnovne dužnosti zaštita Sjedinjenih Država od terorističkih napada, borba protiv kriminala i hvatanje stranih špijuna, trenutačno upošljava više od 12 800 agenata i 18 400 drugih zaposlenika.

- Mi tražimo profesionalce na vrlo širokim područjima, one, koji osjećaju dublju želju da zaštite našu naciju od terorista, špijuna i drugih koji nam žele zlo – rekao je na konferenciji za novinare John Raucci, koji u agenciji služi kao zamjenik direktora za ljudske resurse.

Raucci je tijekom obraćanja novinarima otkrio da FBI istražuje čitav niz korporativnih prekršaja vezanih uz tekuću financijsku krizu, zbog čega se ukazuje potreba za velikim brojem financijskih i računovodstvenih stručnjaka.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!