17. RUJNA 2012. 14:51h

Torba s vojnim eksplozivom pronađena na ulici u Kopenhagenu

Foto

Svijet
0

Tekst

Torba s eksplozivom pronađena je na ulici u danskoj prijestolnici Kopenhagenu u ponedjeljak rano ujutro, a pirotehničari pokušavaju utvrditi njegovo porijeklo.

Policija je zatvorila ulicu u četvrti Sydhavn nakon što je jedan prolaznik pronašao torbu, a psi su pretražili područje u potrazi za eventualno drugim eksplozivima.

- Nešto ukazuje na to da je eksploziv vojnog porijekla- rekao zamjenik načelnika policije Henrik Jakobsen.

- Stručnjaci sada analiziraju eksploziv dok policija pokušava doznati kako je završio na ulici usred Kopenhagena- kazao je.

Danska je osujetila nekoliko pokušaja napada militanata otkako su dnevne novine Jyllands-Posten objavile karikature proroka Muhameda 2005. godine. (Hina)

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!