1. SIJENJA 2015. 20:34h

TERORIZAM Al Nusra objavila snimku dviju Talijanki taokinja

otmica, ilustracija

Foto

Svijet
0

Tekst

Skupina Al Nusra povezana s terorističkom organizacijom Al Kaidom potvrdila je u četvrtak da je zatočila dvije Talijanke, djelatnice nevladine udruge. "Točno je, držimo dvije Talijanke jer njihova zemlja podržava udare na nas unutar Sirije", rekao je Abu Fadel, član organizacije koja je aktivna u Siriji i Libanonu za agenciju dpa kojoj je potvrdio autentičnost videosnimke objavljene na internetu.

Greta Ramelli i Vanessa Marzullo nestale su u srpnju u sirijskom gradu Alepu gdje su radile na humanitarnom projektu. Rami Abdel Rahman, voditelj Sirijskog opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, tako?er je potvrdio da su dvije Talijanke taokinje Al Nusre. "Primio sam informaciju da Al Nusra drži dvije Talijanke otete u zapadnom predgra?u Alepa", rekao je. 

Otmica je šokirala Italiju, ali je utješna vijest da su humanitarke u rukama Al Nusre, a ne nasilne organizacije Islamske države. U srijedu je na YouTubeu objavljen 23-minutni videoisječak dviju žena, u ranim dvadesetima odjevenima u čador, koje mole da budu oslobo?ene. Talijansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je za agenciju Ansa da su pregovori ušli "u vrlo osjetljivu fazu. Dopustite nam da posao odradimo u miru", citira agencija ministarstvo vanjskih poslova.

 

Dalje.com
1/0