25. KOLOVOZA 2015. 08:37h

TERORISTI Islamska država pogubila četiri osobe u Sirti

Foto

Svijet
0

Tekst

Islamska država pogubila je četiri osobe u središnjem libijskom gradu Sirti, me?u kojima jednog pripadnika protivničke skupine čije je tijelo prikazano.

Na video snimci koju je IS u ponedjeljak postavio na društvene mreže prikazuju se naoružani muškarci koji pucaju u mušku osobu odjevenu u narančasti kombinezon.

Muškarac je identificiran kao navodni špijun Libijske zore, oružane skupine koja podupire nepriznatu vladu u Tripoliju.

Stanovnici Sirte kazali su da je IS pogubio ukupno četvero ljudi koji su svi bili obučeni u već vi?enu narančastu odjeću.

Sirta je uporište Islamske države u Libiji koja je u toj zemlji dobila zamah iskorištavajući sigurnosni vakuum budući da se dvije protivničke vlade bore za kontrolu, četiri godine nakon svrgavanja predsjednika Moamera Gadafija.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!