24. SIJEŔNJA 2014. 15:45h

TERORISTI Francuske vojne snage u Maliju ubile 11 ekstremista

─Źe─Źenski teroristi u Pakistanu

Foto

Svijet
0

Tekst

Francuske vojne snage ubile su najmanje 11 osoba za koje se vjeruje da su islamski ekstremisti, zaplijenivši u sklopu akcije u sjevernoj regiji Malija Timbuktuu i ve─çu koli─Źinu oru┼żja i streljiva, objavili su u petak francuski vojni izvori u Maliju.
 
"Akcija je izvedena u srijedu nave─Źer oko stotinu kilometara sjeverno od Timbuktua", rekao je vojni izvor, ┼żele─çi ostati anoniman. "Ubijeno je 11 terorista, a jedan francuski vojnik je ranjen."
 
Izvor u ministarstvu obrane Malija u Bamaku rekao je i da su francuski vojnici izveli nekoliko operacija u istoj regiji. Cilj su im bili ekstremisti. Nije rekao je li bilo smrtno stradalih me?u njima.
 
Ofenzivom koju su francuske vojne snage izvele u sije─Źnju prošle godine iz regije su "istjerani" islamski ekstremisti koji su preuzeli kontrolu nad sjevernim dijelom Malija. Unato─Ź tomu i nakon godinu dana u krajnjim sjevernim dijelovima regije zadr┼żale su se manje grupe boraca povezane s Al-Kaidom. U posljednjih su nekoliko mjeseci ponovno po─Źeli s napadima na sjeverne gradove Malija - Kidal, Timbuktu i Gao. Me?u smrtno stradalima u jednom od napada na Kidal su i dvojica francuskih novinara.
 
Opasnost od napada ekstremista još uvijek je prisutna, rekli su francuski i malijski vojni du┼żnosnici.

 

Dalje.com
1/0