22. KOLOVOZA 2015. 17:13h

Talijanska obalna straža spašava tri tisuće izbjeglica u Sredozemlju

Foto

Svijet
0

Tekst

Talijanska obalna straža je objavila u subotu da je pokrenula operaciju spašavanja oko 3000 migranata u Sredozemnom moru, blizu obala Libije, nakon što je primila pozive upomoć s 18 plovila.

Najmanje sedam brodova, šest talijanskih i jedan norveški, sudjeluju u tim operacijama pomoći migrantima koji se nalaze na 14 gumenih čamaca i 4 druga plovila, s ukupno izme?u 2000 i 3000 osoba.

Više od 104.000 migranata iz Afrike, Bliskog Istoka i južne Azije stiglo je od južne Italije od početka ove godine nakon što su spašenih iz mora.

Oko 135.000 je stiglo u Grčku i više od 2300 je poginulo u moru u pokušaju da stignu od Europe.

Policija Palerma, na Siciliji je u subotu objavila da je uhitila šestoricu Egipćana za koje sumnja da su krijumčari ljudi, privedenih na pretrpanom brodu koji je tonuo 19. kolovoza.

 

Dalje.com
1/0
  • Intervju: Mirna Šitum (drugi dio)

    Profesoricu Mirnu Šitum, pročelnicu za zdravstvo grada Zagreba, najavili smo prije desetak dana kao HDZ-ov tajni adut u utrci za gradonačelnicu Zagreba ako se Zagrebu dogode prijevremeni izbori. Ugledna doktorica, sveučilišna profesorica, članica HAZU-a, dragovoljka Domovinskog rata koja je ranjena na prvoj crti bojišnice i koja od nedavno savladava i komunalne probleme kao predsjednica Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga činila se kao idealna osoba za tu političku bitku. No, u velikom razgovoru za portal dalje.com u kojem priča o svom životnom, znanstvenom i ratnom putu otkriva kako u politici ipak ima neke druge planove. HDZ-u, čija je članica, spremna se odazvati, ako je pozovu. Ali za neke druge dužnosti.

  • Intervju: Mirna Šitum (prvi dio)
  • Ella Henderson: Hold on, we are going home
  • Video koji je pogledan više od 6 milijuna puta!